Rezultatele obținute de elevii ieșeni la Concursul Național

ISTORIA ȘI TRADIȚIILE RROMILOR

 

În perioada 15-17 aprilie 2022, s-a desfășurat, la Râmnicu Vâlcea, Concursul Național Istoria și Tradițiile Rromilor, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea în parteneriat cu Partida Rromilor ProEuropa.Evenimentul a reunit 41 de participanți din 26 de județe.

La nivel gimnazial, Județul Iași a fost reprezentat de eleva Heleșteanu Raluca Lasiana de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos, iar la nivel liceal, de eleva Mertic Samira Nicoleta, de la Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu” Iași.

Eleva Heleșteanu Raluca Lasiana, din clasa a VII-a, a obținut Premiul I, cu nota 9,60, fiind a treia clasată în erarhia concursului, în ordinea celor patru premii I acordate (gimnazial și liceal).

Faptul că elevii din județul Iași au obținut un Premiu I la prima participare la acest Concurs Național, cu perspectiva ca el să devină Olimpiadă Națională, ne onorează și, totodată, ne motivează pentru a continua să ne implicăm activ în atragerea a unui număr cât mai mare de elevi care să studieze această disciplină și să participe la această competiție, atât la nivel gimnazial, cât și liceal.

Aceasta cu atât mai mult cu cât, prin statutul său, disciplina Istoria și tradițiile minorității rrome conturează cadrul favorabil ca elevii să înțeleagă trecutul și prezentul comunității etnice din care fac parte și să participe activ la viața socială și culturală a acesteia. Prin urmare, Concursul reprezintă ocazia perfectă pentru cunoașterea și respectarea diversității etnice și promovarea unui real dialog intercultural.

Rezultatele obținute anul acesta sunt o confirmare a interesului elevilor pentru studiul acestei discipline, precum și o recompensă pentru efortul suplimentar pe care l-au depus, pe lângă activitatea școlară propriu-zisă. Le adresăm felicitări și succes pe mai departe! 

Felicităm, de asemenea, cadrele didactice coordonatoare, doamna Butnariuc Ana-Maria, profesor la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos, și domnul Panțiru Bogdan Andrei, de la Colegiul Tehnic „I.C. Ștefănescu”.