Activități în cadrul proiectului Erasmus+ ”Digital Energy Efficiency Designers” - Good DEEDS, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Iași

 

În perioada 12-14 aprilie 2022, doi reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, un cadru didactic de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași și altul de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași au participat la cea de-a treia mobilitate a proiectului Erasmus+ ”Digital Energy Efficiency Designers” - Good DEEDS (2020-1-IT01-KA226-VET-009143), evenimentul fiind găzduit de Universitatea Kadir Has din Istanbul.

Pe agenda proiectului s-au regăsit activități de pregătire în vederea derulării unei campanii educaționale în rândul cadrelor didactice și al elevilor din învățământul preuniversitar ieșean cu privire la conștientizarea pericolelor reprezentate de schimbările climatice, la necesitatea reducerii amprentei de carbon și a protejării mediului înconjurător.

De asemenea, au fost incluse activități de realizare a unor resurse educaționale deschise și a unor unități de conținut pe tematici legate de ecologie. În cadrul activităților de formare, au fost concepute o serie de documente specifice proiectării didactice și activităților extrașcolare. Acestea au drept obiectiv identificarea unor soluții practice, prin care se poate contribui la reducerea poluării și protejarea mediului natural.

La întâlnirea din Istanbul au participat parteneri din Grecia, Italia, Letonia, Portugalia, Turcia și România.

Proiectul, care  se va încheia în luna iunie 2023, va avea următoarea mobilitate în luna septembrie 2022, la Lisabona, în Portugalia.

Pentru mai multe informații despre activitățile proiectului, vă invităm să accesați pagina web: https://www.gooddeeds.eu/