Rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar - sesiunea 2024 (înainte de înregistrarea contestațiilor) au fost publicate astăzi, 23 iulie, pe pagina web dedicată, http://titularizare.edu.ro/ .

La nivelul județului Iași, procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 50,23%, peste media națională care este 41,9 %, județul Iași plasându-se astfel pe prima poziție pe țară. Procentul notelor între 5 și 7 este de 34,54 %. Astfel, rata notelor peste 5 este 84,77%.

Din promoția curentă 42,94% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), peste media pe țară care este 38,01%.

2 candidați au obținut nota 10. 869 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 599 de candidați au note între 5 și 6,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 1822 de candidați din totalul de 2084 de candidați care îndeplineau condițiile pentru a susține proba scrisă..

În centrele de evaluare au fost notate 1732 de lucrări, întrucât: 86 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, lucrările a 3 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei, iar un candidat au fost eliminat din examen.

Contestaţiile referitoare  la rezultatele obținute în cadrul probei scrise a Concursului național de Titularizare se depun la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași în conformitate cu termenul prevăzut de Calendar:

  1. a) 23 iulie 2024, până la ora 21:00, în scris, la Registratura I.S.J. Iaşi;
  2. b) 24 iulie 2023 până la ora 12:00, în scris, la Registratura I.S.J. Iaşi.

Contestațiile pot fi transmise la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi și prin poştă electronică, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. în data de 23 iulie 2024 şi în data de 24 iulie 2024 până la ora 12:00.

 

În cazul depunerii online a contestaţiei, cererea tip este semnată de candidat și se trimite scanată la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  însoţită de o copie a actului de identitate.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 31 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 - 6 august.

Precizăm că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.