Pe 14 iunie, ora 17.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, în prezența echipei de coordonare și a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Iași, au fost înmânate într-un cadru festiv cupele și medaliile obținute de jucătorii ieșeni, participanți la ediția 2024 a proiectului CampioMATE.

Aproape 10000 de elevi de gimnaziu din peste 700 de școli, din 34 de județe, s-au antrenat și anul acesta, la matematică, într-un mod distractiv și interactiv, prin programul gratuit CampioMATE – Campionatul de matematică pe echipe.

După 6 luni de la start înscrieri, trecând prin calificări, antrenamente, provocări zilnice, lockere, teste și evenimente de etapă, participanții din cele 222 de echipe și de pe cele 16 bănci de rezerve au luat parte la Gala de premiere a celor mai bune echipe și celor mai buni jucători, eveniment care a avut loc sâmbătă, pe 8 iunie, prin live-streaming.

La finalul ediției, au primit medalii 1791 de jucători de top și 118 echipe. La fiecare clasă și divizie a fost desemnată CAMPIOANĂ echipa care s-a impus cu cele mai multe puncte obținute în categoria sa pe parcursul ediției, 5 dintre acestea fiind din județul Iași: V BETA –  Kings of Maths –  Antrenor: Diana Gheorghe,VII BETA – Echipa lui Descartes – Antrenor: Grecu Aida Andreea, VII GAMMA – GalaxyIsMath – Antrenor: Ionel-Ciprian Rusu, VIII BETA – Math Storm – Antrenor: Geanina Gimiga, VIII GAMMA – Descendenții lui Pitagora  - Antrenor: Ana-Gabriela Dima.

Ediția 2024, a treia, s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene din 25 de județe din țară (Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea), cu susținerea Dnei Ana Elisabeta Naghi – Inspector Matematică și Astronomie în cadrul ME.