În perioada 9-12 mai, patru elevi ieșeni au participat la Olimpiada Naţională Interdisciplinară „Ştiinţele Pământului”, demonstrând cunoștințele acumulate la disciplinele geografie, fizică, chimie, biologie.

În cadrul etapei naționale, desfășurate la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad, cei 55 de elevi din 29 de judeţe au susținut două probe, una teoretică și una practică, fiecare cu durata de 3 ore.

Rezultatele obținute de elevii din județul Iași:

Mențiune - Luchian Maria Anemona, Colegiul Național Iași, coordonată de profesorii Dorin Fiscutean ( geografie), Ioana Bohotineanu (biologie), Alina Maria Iacoban (chimie), Jean Marius Rotaru (fizică),

Premii Speciale oferite de Societatea de Geografie din România au primit elevii:

  • Maricela Raluca Georgiana Enache, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, coordonată de profesorii Manuel Foșalău (gografie), Elena Marian (biologie), Daniela Ilucă (chimie), Grigore Silvaș (fizică); Raluca Enache a primit și Diplomă de Apreciere din partea Asociației arădene „Activ pentru comunitate”
  • Alexandru Mereuță, Colegiul Național Iași, clasa a XI-a, coordonat de profesorii Adriana Preotu (biologie), Geanina Grigoraș (chimie), Iuliana Vulpoi Naghel (fizică), Dorin Fiscutean (geografie);
  • Robert Gabriel Grigore de la Colegiul Național „Costache Negruzzi" Iași, coordonat de profesorii Oana Tenică (biologie), Jeanina Cozma (chimie), Mirela Foca (fizică), Florin Iancu (geografie).

 

Urmare a probelor desfășurate în cadrul etapei naționale, Anemona Luchian, elevă a Colegiului Național Iași este calificată la Olimpiada Internațională „Științele Părintelui” care va avea loc în luna august în China. Anemona Luchian este exemplul elevului care adoră știința, pasionat, perseverent, bun la toate materiile, serios şi dornic să ajungă cât mai sus.

Olimpiada Internațională de Științele Pământului – IESO a fost înființată ca una dintre activitățile majore ale Organizației Internaționale pentru Educație în domeniul Geostiințelor (IGEO). Este o competiție anuală pentru elevii din învățământul liceal. Obiectivele principale ale IESO sunt de a încuraja interesul elevilor cu privire la științele Pământului și de a îmbunătăți învățarea științelor Pământului. IESO urmărește, de asemenea, să încurajeze relațiile de prietenie între tinerii elevi din diferite țări și să promoveze cooperarea internațională în schimbul de idei și materiale privind științele Pământului și educația în acest domeniu.

Felicitări elevilor pentru efortul depus, pentru rezultatele obținute și cadrelor didactice care i-au pregătit cu mare profesionalism la toate cele patru discipline de concurs!