În data de 22 mai 2024 s-a desfășurat la Sala Sporturilor din Iași, faza județeană a concursului naţional pe tematica protecţiei civile „Cu viața mea, apăr viața”, competiţie organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iași, în parteneriat cu Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Mihail Grigore Sturdza” şi Serviciul de Ambulanţă Iaşi.

La startul competiției s-au prezentat atât echipaje de nivel gimnazial, cât și liceal, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

Concursul a constat în parcurgerea, de către elevi, a unei probe teoretice și a două probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50m” și „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

Elevii participanţi fac parte din echipele cercurilor tehnico-aplicative „Cu viața mea,apăr viața”ce activează în şcolile înscrise la concurs. Aceştia au dovedit că au cunoştinţe teoretice și practice referitoare la modul de folosire a mijloacelor de protecție individuală, la măsurile de apărare împotriva incendiilor, dezastrelor, acordarea primului ajutor, dar şi curaj, spirit de echipă, forţă şi rezistenţă.

Echipajele au fost premiate cu diplome, medalii și cupe, iar cele care s-au clasat pe primele locuri vor participa la faza inerjudețeană ce se va desfășura pe 25 mai la Botoșani.

Clasamanetul general a fost următorul:

Nivel Gimnazial :

- Locul I – Şcoala Gimnazială Hărmăneştii Vechi, coordonator prof. Niculiţă Ionela – 94 puncte;

- Locul II- Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” Lunca Cetățuii – 93 puncte;

- Locul III – Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălăuță” Şcheia – 92 puncte;

Nivel Liceal :

- Locul I – Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași, coordonator prof. Humelnicu Cezar – 98 puncte;

- Locul II – Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași – 97 puncte;

- Locul III – Liceul Tehnologic Vlădeni – 97 puncte.

 

 

Inspector pentru activități educative extrașcolare

prof. dr. Andreea Maria Neculau