Olimpiada Națională de Limbă Neogreacă s-a desfășurat la Ploiești, în perioada 26 – 28 aprilie 2024. Lotul olimpic ieșean a fost format din 16 elevi care au fost însoțiți de doi profesori - Afruntoaei Mădălina, Colegiul Național Iași, și Bida-Surubaru Nicoleta, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași.

Prof. dr. Averikios Mirela, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” Iași, și Tsatsari Artemisia, cadru didactic detașat din Grecia, alături de doamna lector Kampakaki Eleni, de la Lectoratul de Limba Neogreacă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au făcut parte din Comisia Centrală a Olimpiadei Naționale de Limba Neogreacă.

Felicitări tuturor elevilor participanți pentru voinţa, perseverenţa, profunzimea, creativitatea, responsabilitatea de care au dat dovadă, precum și cadrelor didactice coordonatoare prof.dr. Averikios Mirela și prof. Tsatsari Artemisia.

Calde aprecieri pentru rezultatele meritorii obținute de elevii ieșeni:

  • Chirilă Teodora - premiul I, nivel B2, Colegiul Național Iași;
  • Cionca Tudor - premiul II, nivel A2, Colegiul Național Iași;
  • Buhuță Ana - mențiune, nivel A1 liceu, Colegiul Național Emil Racoviță, Iași;
  • Călugăru Mihnea – mențiune, nivel A1 liceu, Colegiul Național Emil Racoviță, Iași;
  • Stamoulis Petros - mențiune, nivel B2, Colegiul Național Mihai Eminescu, Iași;
  • Stergiadis Sofia-Sara - mențiune, nivel B2, Colegiul Național Vasile Alecsandri, Iași.

Elevilor calificați la etapa internațională a olimpiadei - Chirilă Teodora și Cionca Tudor de la Colegiul Național Iași le urăm SUCCES!

Transmitem mulțumiri organizatorilor Olimpiadei Naționale de Limba Neogreacă: Ministerul Educației, Uniunea Elenă din România, I.S.J. Prahova, Universitatea Petrol-Gaze, Ploiești.