Ziua de 11 Martie este declarată „Ziua  Națională a Meseriilor” și este un bun prilej pentru organizarea unor activități de promovare a învățământului profesional și tehnic, a meseriilor și a exemplelor de bună practică în relația școală - operator economic.

În acest an, Inspectoratul Școlar Județean Iași a organizat evenimentul educațional  "Alegerea meseriei – O poartă deschisă  pentru viitor” , iar gazda a fost Compania PHINIA România.

Activitatea a avut susținerea Camerei de Comerț și Industrie Iași, a Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, regiunea N-E,  a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași și a reunit peste  60 de elevi  și profesori din 4 școli gimnaziale și licee tehnologice din județul Iași, la care s-au alăturat, on-line, elevi și profesori din 70 de școli gimnaziale.

Au fost organizate dezbateri cu privire la importanța alegerii unui traseu profesional sau a unei meserii, s-a prezentat  oferta educațională  a unităților de învățământ profesional și tehnic din județul Iași și s-au evidențiat particularitățile diferitelor meserii.

Un moment așteptat de toți elevii și profesorii participanți a fost vizita asigurată de gazda evenimentului, S.C. PHINIA România,  în  secțiile de producție a unității.

Mulțumim tuturor participanților, invitaților și gazdei evenimentului!