În perioada  18-21 ianuarie 2023, Universitatea Boğaziçi din Istanbul a găzduit sesiunile de formare ale profesorilor implicați în derularea proiectului „Digitools” („Digitalization of Training Contents for Middle Schools” – „Digitalizarea conținuturilor instruirii pentru învățământul gimnazial”), în care Inspectoratul Școlar Județean Iași este partener, alături de alte 7 instituții din 5 țări: The Governorship of Istanbul – Turcia, Center for Educational Initiatives – Bulgaria, Instituto Para El Fomento Del Desarrollo Y la Formacion – Spania, Innoquality System Limited –  Irlanda, Advanced Technology System – România, Boğaziçi Universitesi –  Turcia, Istanbul Milli Egitim Mudurlugu – Turcia.  

Având ca scop dezvoltarea de resurse educaționale digitale pentru a promova calitatea învățării și pentru a îmbunătăți abilitățile și competențele didactice digitale ale profesorilor, proiectul se află în ultima etapă de implementare, care presupune testarea activităților de învățare create pe platforma proiectului, https://digitoolsplatform.eu/, în domeniile matematică, științe și limba engleză. Activitățile de învățare au fost dezvoltate în mediu colaborativ, cu instrumentele oferite de tehnologia H5P, și se adresează elevilor de gimnaziu. Conținutul activităților vizează conținuturile programelor școlare, comune celor patru țări implicate în proiect.

Activitățile de formare organizate la Universitatea Boğaziçi au inclus prelegeri, ateliere de lucru și sesiuni de reflecție care au creat cadrul pentru evaluarea, ameliorarea și dezvoltarea unor noi aplicații digitale pentru elevi, cu ajutorul instrumentelor web 2.0 și web 3.0., prezentate și analizate în ghidul de evaluare digitală, elaborat în cadrul proiectului.

Prin produsele create în cadrul proiectului „Digitools”, profesorii și elevii din învățământul gimnazial ieșean au la dispoziție, astfel, resurse consistente pentru a preda și învăța într-un mediu interactiv, pe baza un conținuturi relevante și atrăgător prezentate.