Rezultatele finale obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar - sesiunea 2022 au fost publicate astăzi, 27 iulie, pe pagina web dedicată, titularizare.edu.ro.

La nivelul județului Iași, procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă, după soluționarea contestațiilor este de 51,50% (în creștere cu 1,98%, comparativ cu rezultatele inițiale - 49,52%), iar procentul notelor între 5 și 7 este de 33,31%. Astfel, procentul notelor peste 5 este de 84,81% (contestațiile au generat modificări de note pentru 282 dintre cei 293 de candidați care au solicitat reevaluarea lucrărilor).

Din promoția curentă 46,49% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

8 candidați au obținut nota 10 (3 note maxime la  Educaţie plastică, 2 la Educatoare, 1 la Biologie, 1 la Istorie și 1 la Matematică). 745 candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 487 candidați au note între 5 și 6,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 1553 de candidați din totalul de 1766 de candidați care îndeplineau condițiile pentru a susține proba scrisă..

În centrele de evaluare au fost notate 1462 de lucrări, întrucât: 70 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar lucrarea unui candidat au fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august.