Pentru elevii de la liceele tehnologice ieșene, vacanța încă nu a sosit. În această perioadă, au fost provocați de profesorii lor să participe la un concurs pentru a-și demonstra abilitățile și cunoștințele în domeniul științelor socio-umane: logică, psihologie, economie. Necesitatea acestui concurs a izvorât și din faptul că elevii de la liceele tehnice, deși au numai o singură oră pe săptămână la disciplinele socio- umane, pot opta să susțină proba la legere din cadrul Examenului de Bacalaureat la Logică, Argumentare și Comunicare, Psihologie sau Economie.

Competiția s-a desfășurat în data de 9 iunie și a urmărit dezvoltarea și evaluarea la elevi a competențelor de limbaj specific disciplinelor economice și a celor din sfera psihologiei: abilități de comparare a unor fenomene şi procese specifice dinamicii pe o piață globalizată, de relaţionare eficientă, de cooperare cu ceilalţi în colectarea, interpretarea şi evaluarea informaţiilor referitoare la procese şi manifestări psihice, de gândire critică şi flexibilă, precum și capacitatea de a lua decizii întemeiate pe argumente.

Concursul a avut două secțiuni, una teoretică și alta practică, cu itemi obiectivi, semiobiectivi și de alcătuire a unor eseuri. La proba practică elevii au prezentat proiecte în format multimedia (HTML, PPT, Publisher) cu tematică prestabilită din sfera celor trei discipline. Gazda concursului a fost Colegiul Economic Administrativ.

Au participat 44 de elevi de la majoritatea colegiilor tehnice, precum și din învățământul profesional: Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași, Colegiul Economic Administrativ Iași, Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași,  Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași.

Au fost acordate premii și mențiuni care certifică faptul că profesorii au urmărit să orienteze elevii în utilizarea unor concepte şi practici care ţin de cultivarea raţionalităţii economice, de independenţă în gândire şi în acţiune și de exigenţă faţă de calitatea actului communicațional.