Rezultate excelente și la Limba română!

Print

"Rezultatele obținute la Olimpiada de limbă, comunicare și literatura română desfășurată în această săptămână la Târgu-Jiu, pentru gimnaziu, și la Pitești, pentru liceu, sunt, încă o dată, confirmări ale valorii școlii ieșene, exemple de ceea ce înseamnă colaborare în domeniul excelenței între elevi și profesori.

Astfel, talentul, perseverența, cultura și sensibilitatea au fost răsplătite cu patru premii I, din totalul celor zece. Este vorba despre elevele Filip Adelina, din clasa a VI-a de la Colegiul C. Negruzzi, îndrumată de către prof. dr. Camelia Gavrilă, Ștreangă Laura, din clasa a VII-a de la Colegiul Național, pregătită de către prof.dr. Gabriela Petrache, Istrate Brenda, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național-prof. Dorina Apetrei și Stănescu Alexandra, din clasa a XII-a de la Colegiul C.Negruzzi-prof.dr. Camelia Gavrilă. De altfel, cele două eleve de liceu au obținut punctajul maxim la ambele probe, scris și oral, motiv pentru care s-au bucurat de întreaga apreciere a membrilor comisiei naționale.
La rândul lor, alte două eleve au fost răsplătite cu premii speciale: Roșu Elena, din clasa a V-a de la Colegiul M.Eminescu-prof. dr. Claudia Ciobanu-și Trandafir Maria, din clasa a VIII-a, de la Colegiul E. Racoviță-prof. Mihaela Vlioncu.
Trebuie menționat, de asemenea, punctajul foarte bun al elevei Ștreangă Iulia, din clasa a IX-a de la Colegiul Național-prof.Carman Martinuș-punctaj pentru care a primit mențiune.
Așadar, la nivel național, județul Iași ocupă un loc onorant, care ne oferă motive reale de satisfacție, de încredere că generația adolescenților de astăzi are încă plăcerea lecturii, a interpretării critice, are sensibilitate și imaginație."

prof. Mihaela Apetroae
Inspector de limba română
 

Olimpiada Națională de Teatru şi Coregrafie la Iași

Print

În intervalul 4 - 7 aprilie 2012, se desfășoară la Iași Olimpiada Națională de Teatru şi Coregrafie, la care sunt așteptați 105 elevi din clasele VII – XII, pentru Coregrafie şi un număr de 34 de elevi din clasele XI – XII, pentru Teatru – secţiunea individual, toți provenind din licee vocaţionale din ţară.

Festivitatea de deschidere are loc azi, 4 aprilie, la ora 18.00, în Sala de festivităti a Colegiului Naţional de Artă “O. Băncilă” Iasi. Elevii vor susţine probele de concurs joi, 5 aprilie şi vineri, 6 aprilie, urmând ca premierea sa aibă loc sâmbătă, 7 aprilie.

Probele pentru secţia de coregrafie se desfăşoară la Casa de Cultură a Studenţilor, iar probele pentru secţia de teatru se desfăşoară la Colegiul Naţional de Artă “O. Băncilă” Iasi.

Implicaţi în organizarea acestei olimpiade sunt profesorii Colegiului Naţional de Artă “O. Băncilă” şi Inspectoratul Şcolar, alături de parteneri: Primăria Municipiului Iaşi, Opera Naţională Iaşi, Teatrul Naţional “V. Alecsandri” Iaşi și BANCPOST.

 


 

Olimpiada națională de istorie debutează pe data de 3 aprilie, la Iași

Print

În perioada 3-7 aprilie 2012 se desfăşoară la Iasi a XXXVI-a ediţie a olimpiadei naţionale de istorie la care participă 292 de elevi şi profesori din toata tara. Deschiderea festivă are loc în Aula ”Mihai Eminescu” a Universităţii ”Al.I.Cuza”, marţi, 3 aprilie 2012, la ora 12.00. Invitatul de onoare este academicianul Alexandru Zub.

Proba scrisă are loc la Colegiul Naţional în ziua de 4 aprilie, începând cu ora 10.00 şi dureaza 3 ore. În zilele următoare elevii au posibilitatea sa participe la un itinerariu turistic şi cultural, prilej cu care vor fi invitaţi la prezentarea unui film despre Iaşi. Tot atunci vor vizita şi expoziţia de fotografie din sala Pod-Pogor cu tema ”Iaşii în imagini”, realizata de elevii de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”.
Vineri, 6 aprilie, la ora 10.00, la Colegiul Naţional, elevii au posibilitatea sa se întâlneasca cu istorici ieşeni şi de peste Prut care vor dezbate pe tema ”Basarabia 1812. Două secole de dramă româneasca” – organizator si moderator fiind prof. Adriana Radu. Din programul olimpicilor nu lipsesc vizitele la Grădina Botanică, Muzeul Unirii şi Muzeul ”Mihail Kogălniceanu”.
Festivitatea de premiere are loc sâmbătă, 7 aprilie 2012, la ora 10.30, tot în Aula universităţii ieşene.
Site-ul oficial al competiţiei: http://www.isjiasi.ro/oni2012/
Last Updated ( Tuesday, 03 April 2012 07:48 )
 

Concursul de dans Împreună pentru viitor - etapa județeană

Print

Faza judeţeană a Concursului Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor” are loc în ziua de 2 aprilie 2011, fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Aceasta face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) şi se desfasoara la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, începand cu ora 10,00.

Concursul este iniţiat de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi se adresează unităţilor de învăţământ care desfaşoară activităţi în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

În concurs s-au înscris 9 formaţii de dans din 11 şcoli din judeţ, atât elevi voluntari din şcolile de masă, cât şi elevi cu dizabilităţi din şcolile speciale, anunţându-şi astfel participarea pe scenă peste 100 de copii.

Evoluţia în concurs se face la două secţiuni, dans modern şi dans tradiţional. Juriul va acorda calificarea la faza regională echipei care va primi premiul I (câte o echipă pentru fiecare secţiune de concurs). Elevii vor primi premii datorita contribuţiei Organizaţiei “Salvaţi Copiii” Iaşi, care s-a implicat alături de Inspectoratul Şcolar pentru derularea unor activităţi caritabile, care să sprijine integrarea copiilor cu dizabilităţi.

Acţiunile comunitare din cadrul SNAC oferă oportunităţi şi şanse egale de afirmare tuturor copiilor, fie că sunt cu dizabilităţi, provin din medii sociale defavorizate sau din şcoli obişnuite.

 

Persoană de contact:

Prof. Gabriela Raus, inspector pentru învăţământ special şi special integrat

Tel: 0731 331 040

 
Banner
Banner

Plan/Tehnic/Administrativ

Link-uri utile

Ministerul Educației Naționale
ARACIP
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar
CCD Iași
Casa Corpului Didactic Iași
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi