La finalul săptămânii, elevii ieșeni pasionați de matematică au participat la etapele județene a două competiții de specialitate

 

Sâmbătă, 26.03.2022, a fost o zi dedicată iubitorilor de matematică din județul Iași, desfășurându-se etapele județene a două competiții de specialitate importante: Olimpiada Națională de Matematică și Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”.

Centrele de concurs pentru olimpiadă, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași și Colegiul Național Iași, au găzduit 855 elevi din clasele V-XII. Rezultatele finale vor fi publicate pe 29.03 2022, după finalizarea rezolvării contestațiilor. Pentru fiecare clasă se va califica la etapa națională elevul care are cel mai mare punctaj, urmând ca în perioada următoare să fie selectați și alți elevi în funcție de poziția în ierarhia națională. În perioada 14-20 aprilie, la Iași, se va desfășura etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

Concursul de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici“, aflat la ediția a XXIV-a, este un proiect inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Iași care s-a desfășurat an de an în parteneriat cu Facultatea de Construcții Mașini și Management Industrial, unde, de altfel, s-a susținut proba scrisă. Subiectele rezolvate de participanții din toată țara au fost realizate de o echipă de profesori ieșeni și au inclus patru probleme de câte 7 puncte fiecare, pentru care s-a cerut redactarea completă a soluțiilor, punctajul maxim posibil fiind de 28 de puncte.

Ediția de anul acesta a fost dedicată doar elevilor din învățământul tehnic și a avut, la nivelul județului Iași, 116 participanți.

Etapa națională se va desfășura pe 21 mai, când sunt așteptați la Iași elevi din toate județele țării.