Premierea elevilor care au promovat bacalaureatul cu media 10 la Primăria Municipiului Iași

Premierea elevilor care au promovat bacalaureatul cu media 10 la Primăria Municipiului Iași

A devenit o tradiție în ultimii ani ca Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, să premieze elevii care au promovat examenul de bacalaureat cu media 10, în sesiunea iunie-iulie.

Și în acest an, cei 14 elevi din Iași cu media maximă la bacalaureat sunt invitați vineri, 11 iulie, la ora 10:30, în sala mare a Primăriei Iași, împreună cu părinții și directorii unităților de învățământ absolvite, pentru a le oferi recunoașterea și aprecierea pe care o merită tinerii reprezentanți ai elitei intelectuale a școlii ieșene.

Cei 14 absolvenți care au plasat judeţul Iaşi pe primul loc în topul naţional provin de la Colegiul Naţional Iaşi (Codreanu Maria Teodora, Dima Andreea, Dumitrescu Nicoleta, Florea Cristina Maria, Gheorghiu Teodora Diana, Lămătic Ioana, Mazuru Denisa Georgiana), Colegiul "Costache Negruzzi" Iași (Lazanu Raluca, Munteanu Oana Georgiana), Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Iași (Tiron Raluca-Teodora, Voroneanu - Popa Rareș-Vasile), Colegiul Național “Emil Racoviță” (Crăiniceanu Cosmina-Maria), Liceul Teoretic „V. Alecsandri” (Dumitraș Lucreția Maria) și Colegiul  "Richard Wurmbrand" Iași ( Dascălu Marta). Pe lângă premiile oferite de Primăria Iași, Inspectoratul Școlar, reprezentat la eveniment de Inspectorul General, prof. dr. Camelia Gavrilă, va acorda în semn de prețuire diplome, cărți și albume celor mai buni absolvenți ai colegiior și liceelor din Iași.

În comparație cu anul precedent, numărul elevilor ieșeni care au obținut nota maximă la examenul de bacalaureat a crescut de la 13 la 14, fapt ce demonstrează calitatea și valoarea învățământului ieșean.

Iar marți, 15 iulie, urmează premierea de către Guvern și Ministerul Educației Naționale a tuturor elevilor din țară care au luat examenul de bacalaureat cu media 10 şi a absolvenţilor de gimnaziu notaţi identic.  Județul Iași are 32 de asemenea elevi, absolvenți de 10 pentru cele două examene – bacalaureatul și evaluarea națională.

 
Banner
Banner

Plan/Tehnic/Administrativ

Link-uri utile

Ministerul Educației Naționale
ARACIP
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar
CCD Iași
Casa Corpului Didactic Iași
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi