Astăzi, 19 august 2024, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august2024 (Limba și literatura română).

La nivelul județului Iași, au fost organizate 4 centre de examen. Au fost prezenți 497 de candidați din totalul de 595 de candidați înscriși pentru această probă (83,53%). Nu au participat 98 de candidați.

Nici un candidat nu a fost eliminat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • marți, 20 august - proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie);
  • miercuri, 21 august - proba la alegere a profilului și a specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie).

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 26 august (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 - 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

Menționăm că activitățile din cadrul examenului național de bacaluareat se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.