În perioada 15-18 mai, cinci elevi ai Liceului Special ”Moldova”, Tg. Frumos, au participat la Concursul Național pentru Elevi cu Deficiențe de Vedere desfășurat, anul acesta, la Buzău.

Concursul a fost organizat şi finanţat de Ministerul Educaţiei, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, Liceul pentru Elevi cu Deficienţe de Vedere Buzău, Asociaţia Nevăzătorilor din România, Consiliul Judeţean Buzău, Universitatea OVIDIUS , Constanța.

Competiția adresată elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a a reunit elevi cu deficiențe de vedere de la toate școlile și liceele cu specific din țară și s-a desfășurat la disciplinele Limba şi literatura română, Matematică, Limba engleză, Istorie, TIC, Citire corectă şi rapidă braille.

Elevii, îndrumați de profesor Argeanu Claudia, profesor Enciu Oana Elena, profesor Enciu Minodora, profesor Haciu Ion, profesor Pristavu Margareta și profesor Roșu Silviu- Dumitru, au obținut premii deosebite care reprezintă rezultatul activității lor, dar și al cadrelor didactice care i-au pregătit.

Astfel, la disciplina Limba şi literatura română, elevul Țîțarcă Teodor, clasa a XII-a, a obținut Premiul al II-lea. Matematica  a fost reprezentată de elevul Contu Silviu, clasa a VIII-a, care a obținut Premiul al II-lea. Elevul Bereznicu Bogdan, clasa a VIII-a, a participat la proba de Limba engleză, obținând un frumos și merituos Premiu I. Un alt Premiu I a fost câștigat de Iosub Robert, elev în clasa a XII-a, la disciplina Geografie.

La disciplina TIC, Bereznicu Bogdan, elev în clasa a VIII-a, a obținut Premiul al III-lea, iar elevul Iosub Robert, clasa a XII-a, Mențiune.

O probă specifică elevilor nevăzători este cea de Citire corectă şi rapidă braille la care a participat eleva Bojoga Mădălina, clasa a XII-a, obținând Premiul al II-lea pentru rapiditatea și corectitudinea citirii ”la prima vedere” a unui text scris în limbaj braille.