În acest an special, anul olimpic 2024, Iașul a fost gazda celei de-a XVII-a ediție a Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică, disciplina de specialitate a liceelor și claselor cu profil sportiv din țară.

Acest eveniment deosebit a reunit la Iași o delegație de aproximativ 250 de elevi, profesori însoțitori și reprezentanți în comisia centrală din majoritatea județelor.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a coordonat organizarea de excepție a acestui eveniment de o mare amploare, iar municipiul Iași a răsplătit toți participanții prin valoarea culturală, atracțiile turistice și ospitalitatea gazdelor.

Proba scrisă s-a desfășurat la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” din Iași unde gazdele noastre ne-au pus la dispoziție întreaga logistică de care am avut nevoie, au răspuns afirmativ la toate solicitările comisiei de organizare și pentru asta nu putem decât să le mulțumim!

Județul Iași a fost reprezentat de Liceul cu Program Sportiv Iași care a participat la această competiție cu un lot format din 7 elevi din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, calificați în urma rezultatelor de obținute la etapa județeană. Elevii noștri au confirmat și de această dată performanțele de la ultimele ediții:

Urzică Maria, clasa a XI-a A, nota 10  și Premiul I, profesor îndrumător Adrian Teșu;

Hodorogianu Georgiana, clasa a XII-a C, Mențiune, profesor îndrumător Ilie Gheorghică;

Zub Aylin Florentina, clasa a IX-a A, Mențiune, profesor îndrumător Adrian Teșu;

 

Felicitări elevilor și profesorilor care i-au pregătit pentru a obține aceste performanțe!