Elevii ieșeni participanți la Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață”, desfășurată la București în perioada 9 – 12 mai 2024, au reconfirmat foarte buna pregătire în domeniul umanist, într-o competiție provocatoare, care le-a permis să-și demonstreze competențele de lectură, capacitatea de a reflecta asupra textelor ficționale, nonficționale și multimodale, de a formula opinii, argumente și interpretări proprii atât la proba scrisă, cât și la cea orală.

Au urcat pe podium Ruxandra-Sofia Lău, elevă în clasa a VIII-a la  Colegiul Național „Costache Negruzzi” (îndrumată de către prof. dr. Camelia Gavrilă) – Premiul al III-lea și Anastasia-Elena Micu, din clasa a VI-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” (pregătită de către prof. Ramona Istudor) – Mențiune.

Succesul înregistrat și la această olimpiadă este dovada clară a pasiunii pentru studiu, pentru lectură, pentru cunoaștere la modul general, din dorința autodepășirii și a lărgirii orizontului cultural, elevii aceștia talentați având șansa colaborării cu profesori de excepție.