Astăzi, 12 iulie 2023, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar.

Pentru acest concurs, la nivelul județului Iași, s-au înscris 1768 de candidați, dintre care 343 de candidați provin din promoția curentă. 

În cele patru centre de examen organizate în județul Iași, s-au prezentat 1423 de candidaţi (80,48%) din cele 1768 cadre didactice înscrise.

85 dintre aceștia s-au retras din motive personale sau medicale, iar în centrele organizate la Iași, 2 candidați au fost eliminați din examen.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate pe site-ul dedicat, http://subiecte.edu.ro/2023 de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de  19 iulie, până la ora 12:00. 

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 26 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27-28 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar 2023, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2023/.