Astăzi, 29 iunie, a fost inaugurată o „Gradină Magică” la Școala Gimnazială Specială Pașcani, un loc de poveste unde copiii speciali vor trăi momente unice și vor beneficia de terapii moderne de integrare senzorială. Proiectul a fost finanțat de Fundația Pentru Comunitate Cluj și MOL România prin Programul pentru sănătatea copiilor.

La evenimentul de inaugurare, Inspectoratul Școlar Județean Iași a fost reprezentat de prof. dr. Florentin Traian Ciobotaru – Inspector Școlar General Adjunct, prof. dr. Aura Țabără – inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane și de prof. Cristinel Iordăchioaia – inspector școlar pentru management instituțional. Au participat, de asemenea, domnul Marius Pintilie – primarul municipiului Pașcani, reprezentanți ai Consiliului Județean Iași, pprofesori din unitatea de învățământ, directori de școli speciale din Municipiul Iași, sponsori, colaboratori.

Directorul școlii, prof. Gabriela Nedelcu, a subliniat că interiorul școlii a beneficiat de două noi investiții, și anume un cabinet de terapie psihologic și unul de kinetoterapie, realizate cu fonduri din bugetul școlii și de la Consiliul Județean.

De precizat este faptul că Școala Specială din Pașcani are 18 săli de clasă, un cabinet de psihologie, trei cabinete de terapii și activități specifice, o sală de sport și un cabinet de kinetoterapie, un laborator gastro, cabinete artterapie, asistență socială și metodic, o cameră de stimulare senzorială, o sală de festivități și bibliotecă.

Școala oferă servicii educaționale și terapeutice pentru 139 de elevi în învățământul special și are elevi cu nevoi speciale înscriși în șase școli de masă integratoare.