Pe 26 mai 2023 s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Ion Ghica” Iași Concursul Național „Educație rutieră – Educație pentru viață” – etapa județeană. Manifestarea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Serviciul Rutier.

Acest concurs a oferit elevilor posibilitatea de testare a cunoștințelor  și deprinderilor practice de mers cu bicicleta, construind contexte de gestionare a emoțiilor în condiții de stres, pregătindu-i să facă față provocărilor din viața de zi cu zi.

Abilitatea de a opera cu ABC-ul circulației, deprinderea corectă de mers cu bicicleta, manifestarea unui comportament civilizat și preventiv pe drumurile publice sunt competențele pe care elevii le-au demonstrat prin parcurgerea celor trei probe prevăzute în regulamentul concursului.  

Pe podiumul concursului s-au aflat:

  1. Școala Gimnazială ”Ion Ghica” Iași – echipaj 1
  2. Școala Gimnazială ”Ion Ghica” Iași – echipaj 2
  3. Școala Gimnazială Hărmăneștii Vechi – echipaj 1
  4. Școala Gimnazială Hărmăneștii Vechi – echipaj 2

            Echipajul Școlii Gimnaziale ”Ion Ghica” Iași, coordonator prof. Mihaela Anton, va reprezenta județul Iași la etapa națională a concursului, care va avea loc la sfârșitul lunii iunie la Buzău.

Felicitări Școlii Gimnaziale ”Ion Ghica” Iași, pentru modul în care a gestionat organizarea optimă a concursului și Serviciului Rutier care a asigurat arbitrarea imparțială a concurenților!