Inspectoratul Școlar Judeţean Iaşi organizează joi 17.11.2022, între orele 13.00-15.15, la Biblioteca Centrală Universitară din Iași, Conferința regională ”Echitate, abordări didactice inovatoare și management performant în educație prin proiecte Erasmus+”, pentru a prezenta rezultatele obținute în cadrul proiectelor Erasmus+ “Specific Learning Disorder no more! (LEAD) respectiv ”Consorțiu local pentru educație de calitate – 2021”.

Proiectul Specific Learning Disorder no more! (LEAD) a fost implementat în perioada decembrie 2019 – noiembrie 2022, alături de instituţiile partenere  Enfor-Research Institute/Centre din Matera și Istituto Comprensivo2 „Giovanni Paolo Ii”, Policoro – Italia, Lifelong Learning Platform – Belgia, Universidad de Valladolid – Spania, având ca prioritate asigurarea accesului și succesului la educație pentru elevii cu dificultăți în învățare (dislexie, discalculie, disgrafie).  Proiectul dorește să identifice și să învingă barierele pe care elevii cu deficiențe specifice de învățare – dislexie, disgrafie, discalculie – le întâlnesc la școală când încep să scrie și să citească. Astfel, aducem în prim-plan creșterea incluziunii sociale începând cu educația școlară și scăderea abandonului școlar timpuriu (ESL), abilitând și sprijinind elevii cu competențele adecvate cu ajutorul unei platforme inovative ”My skills/Competențele mele”.

Proiectul ”Consorțiu local pentru educație de calitate – 2021” - coordonat de I.S.J. Iași are ca obiectiv crearea unor echipe didactice care pot cataliza acțiuni și dinamiza colective din medii defavorizate, pot fi creatori de viitor, cu abordări moderne în toate etapele de viață ale activităților- planificare, implementare, comunicare, beneficiarii mobilităților europene fiind 30 de profesori ce activează în 8 școli din mediul rural și 2 profesori de la Centrul de excelență Iași. Activitățile propuse pentru directori și profesori, dublate de suportul inspectorilor responsabili (management/ teritorial) îi vor ajuta să devină profesori într-o clasă a viitorului, iar școala să se racordeze la dimensiunea europeană și să devină de tip 3i: iNovativă, iNcluzivă, iNternationalizată.

La această conferință vor fi prezenți reprezentanți ai I.S.J. Iași, ai mediului universitar din Iași, experți educaționali de la CJRAE Iași, profesori din școlile ieșene, cu intervenții conform agendei atașate.

Agenda Erasmus 17 noiembrie

Prof. Luciana Antoci, inspector școlar general.

Gabriela Conea, inspector școlar pentru proiecte educaționale

0758089407