Astăzi, 13 iulie 2022, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar.

Pentru acest concurs, la nivelul județului Iași, s-au înscris 1859 de candidați, dintre care 377 de candidați provin din promoția curentă. Au avut dreptul să participe la proba scrisă candidaţii care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică.

În cele patru centre de examen organizate în județul Iași, s-au prezentat 1553 de candidaţi (86,80%) din cele 1766 de cadre didactice care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică.

70 dintre aceștia s-au retras din motive personale sau medicale, iar în centrele organizate la Iași, niciun candidat nu a fost eliminat din examen.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate pe site-ul dedicat, http://subiecte.edu.ro/2022  de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 19 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de  20 iulie, până la ora 12:00. 

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 27 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.