Inspectoratul Școlar Judeţean Iaşi organizează joi 07.07.2022, la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” - sala ”Eduard Caudella”, începând cu ora 11, Conferința regională cu participare internațională ”Coaching în educație” - în cadrul proiectului Erasmus+ Coaching for staff professional development in education” (CoDe) 2019-1-LV01-KA201-060345.

Dacă în mod uzual termenul de coaching este asociat cu fotbalul sau cu mediul de business, prin acest proiect se încearcă o abordare inovativă - o extindere către mediul educațional.

Proiectul este implementat în perioada septembrie 2019 – august 2022, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi participă alături de instituţiile partenere:  National Centre for Education – Letonia (coordonator), Riga Educational and Informative Methodological Center – Letonia, Centre for Advancement of Research and Development In Educational Technology Ltd – Cipru, Education and Teacher Training Agency – Croația, Masarykova Univerzita - Cehia, Learn Sheffield – Marea Britanie.

Pe parcursul perioadei de desfășurare au fost prevăzute vizite de studiu în țările partenere și ateliere locale urmate de acest eveniment de multiplicare ce vizează prezentarea produsului intelectual rezultat din proiect (Cartea Digitală de Resurse ), crearea de noi conexiuni între școli și instituții specializate, pentru a realiza un schimb de practici relevante pentru comunitatea ieşeană, contribuind la o mai bună înțelegere și o mai bună cunoaștere a utilizării tehnicilor de coaching pentru îmbunătățirea performanțele școlare.

Produsul final, colecția digitală de resurse a tehnicilor de coaching și exemple de bune practici din țările partenere, va încuraja școlile să utilizeze tehnici și elemente de coaching pentru gestionarea eficientă a schimbărilor, colaborarea, înțelegerea reciprocă, identificarea problemelor, luarea deciziilor, reducerea sindromului burnout, dezvoltarea individuală și în echipă, precum și îmbunătățirea competenței socio-emoționale.

La această conferință vor fi prezenți profesori din școlile ieșene și jud. Suceava, reprezentanți ai mediului universitar din Iași și Tiraspol, ai mediului de business, membri AVE Romania, Teach for Romania, Asociația Maxwell, experți educaționali de la CJRAE Iași, cu intervenții conform agendei atașate.

 

Gabriela Conea - Inspector școlar pentru proiecte educaționale

0758089407