Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, împreună cu Facultatea de Construcții Mașini și Management Industrial din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” Iași organizează sub egida Ministerului Educației,

 

CONCURSUL NAȚIONAL DE MATEMATICĂ APLICATĂ „ADOLF HAIMOVICI”

ETAPA NAŢIONALĂ, EDIȚIA A  XXIV-A

Iași, 20-22 mai 2022, clasele IX-XII filiera tehnologică

 

 

Aflat în 2022 la ediţia cu numărul  XXIV, Concursul Național de Matematică Aplicată "Adolf Haimovici" îmbină rezolvarea de probleme deosebite, atât teoretice, cât şi practice, dar mai ales premiază cele mai bune şi frumoase rezolvări şi compuneri de probleme, stimulând astfel activitatea elevilor creativi. Confirmarea valorii, succesului şi maturităţii manifestării este dată de trecerea la dimensiunea conferită de mediul universitar, prin implicarea Facultății de Construcţii Maşini şi Management Industrial (Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" Iaşi) în calitate de partener organizator. Curajul și dorința unor elevi de a reveni uneori an de an, până la finalizarea clasei a XII-a, recunoaşterea valorii individuale prin aprecierea performanței în matematică pentru elevi din filiere de învățământ tehnic subliniază eficienţa formativă a Concursului Național de Matematică Aplicată "Adolf Haimovici". Unic în peisajul competițional al disciplinei, prin aplicabilitatea practică a subiectelor,  Concursul Național de Matematică Aplicată "Adolf Haimovici" reprezintă o modalitate prin care contribuim la dezvoltarea unei gândiri creatoare a elevilor, gândire care explorează realitatea practică, trecând dincolo de limitele teoretice.

 Inițiat în 1996 de Inspectoratul Școlar Județean Iași, concursul a intrat în acest an școlar  în calendarul competițiilor oficiale ale Ministerului Educației, cunoscând în acest interval redefiniri impuse de schimbările  școlii actuale.

Anul acesta la etapa națională a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” participă  100 de elevi din întreaga țară, elevi din clasele IX-XII  filieră tehnologică, precum și 30 de profesori însoțitori din județele țării și municipiul București.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 21 mai 2022, ora 9.00 în amfiteatrul TCM1 al Facultății de Construcţii Maşini şi Management Industrial Iași, iar începând cu ora 10.00 se va desfășura proba scrisă. Competiția se va încheia cu festivitatea de premiere ce va avea loc duminică, 22 mai 2022 ora 10.00 în aceeași locație. Dincolo de premiile oficiale ale Ministerului Educației, elevii vor beneficia și de alte distincții oferite de gazda concursului, Facultatea de Construcții Mașini și Management Industrial din cadrul Univeristății Tehnice „Gh. Asachi” Iași.