Inspectoratul Şcolar Județean Iaşi organizează, sub egida Ministerului Educației și a Societatății de Științe Matematice din România, OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE MATEMATICĂ, ETAPA NAŢIONALĂ, EDIȚIA A 73-A, pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

A 73-a ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică se desfășoară anul acesta în trei orașe - Iași, Constanța și Piatra Neamț - care în mod tradițional obțin rezultate deosebite la concursurile de matematică.

Competiția care va fi organizată la Iași va reuni 200 de elevi de clasele a VII-a și a VIII-a, din toate județele țării și din municipiul București, precum și peste 100 de profesori.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 15 aprilie 2022, ora 17.00, în Aula Bibliotecii Central Universitare „Mihai Eminescu” Iași.

Proba de concurs va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași. Tot aici, pe 19 aprilie 2022, se va susține și proba de baraj pentru constituirea lotului internațional.

Competiția se va încheia cu festivitatea de premiere ce va avea loc miercuri, 20 aprilie 2022, ora 10.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

Pe parcursul celor șase zile de activități ale olimpiadei, Inspectoratul Școlar Județean Iași va avea alături parteneri tradiționali, precum Primăria Municipiului Iași, Universitatea „Alexandru Iona Cuza” Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” Iași și instituțiile culturale ieșene.