-Concursul Tigran Petrosian,  februarie 2022-

 

Evenimetul lunii februarie, din cadrul proiectului „Educație pe tabla de șah”, s-a desfășurat în incinta Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Podu Iloaiei. Formatul turneului a fost identic cu cel din ianuarie Astfel, s-au disputat 7 runde, iar jucătorul cu cele mai multe puncte a fost declarat învingător. Au participat 72 de elevi și 3 seniori, copiii fiind selectați in funcție de  munca individuală de pe platforma internă (https://sahuiala.pioniiregelui.ro/).

La concursul Tigran Petrosian au concurat pioni din 14 localități (Iași, Podu Iloaiei, Românești, Sinești, Popești, Vânători, Oțeleni, Bodești, Butea, Erbiceni, Bosia, Miroslava, Golăiești, Bârnova). Proiectul „Educație pe tabla de șah”, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și susținut de Rotary Iași Copou, oferă copiilor din mediul rural oportunitatea de a se perfecționa în acest sport, dar și de a lua parte la activități socio-culturale.Data de 19 februarie, devenită Ziua Brâncuși conform Legii 305/2015, a fost celebrată în timpul turneului cu scopul de completa formarea copiilor.

Activitatea a fost realizată cu sprijinul conducerii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, reprezentată de Plămadă Lavinia, director adjunct, și a Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae.

Mulțumim sponsorilor locali și felicităm toți participanții pentru  fair-play și implicare pe întreaga durată a competiției! Ne vedem luna viitoare!