Activitate de diseminare a rezultatelor proiectului „Elevul de azi, programatorul de mâine”, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Iași

 

Mâine, 14 decembrie 2021, ora 14:00, în sala de festivități a Colegiul Național Iași, va avea loc activitatea de diseminare a rezultatelor cursurilor de formare din cadrul proiectului „Elevul de azi, programatorul de mâine”, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în parteneriat cu firma Wantsome.

Evenimentul, care se va desfășura în format hibrid, va debuta cu intervenția doamnei Luciana Antoci, Inspector Școlar General al I.S.J. Iași. Activitatea va continua cu prezentarea proiectului, care va fi realizată de doamna Emanuela Pădurariu, inspector pentru informatică, coordonator de proiect, și de doamna Iuliana Anton, partener în proiect, Fondator Wantsome.  Impresiile privind activitățile desfășurate vor fi transmise atât de mentorii Wantsome care au lucrat în proiect, Alex Popescu, Leo Luția, Robert Ciobotaru, cât și de elevii beneficiari ai cursurilor de formare.

Proiectul are ca scop dezvoltarea abilităților de programare, stimularea gândirii logice a elevilor de liceu și promovează activitățile inovative vizând dezvoltarea personală, prin metode alternative/creative de învățare, oferind posibilitatea desfășurării de activități variate/ flexibile pentru motivarea grupului țintă, în vederea creșterii performanțelor școlare, dar și în vederea adaptării mai rapide a tinerilor la cerințele actuale ale pieței de muncă din domeniul IT.

Parteneriatul are ca perioadă de implementare anul școlar 2021-2022  și include două componente: un program de burse pentru elevi și un program de consiliere și orientare școlară în domeniul IT.

Programul de burse pentru elevii de liceu include cursuri de formare, gratuite, activitățile care alcătuiesc modulele fiind dezvoltate în diferite limbaje de programare (Python, UI/UX Design, C#, etc). Formatorii voluntari, din partea firmelor partenere de IT, au creat și vor crea contextul necesar facilitării accesului elevilor la materiale care să le dezvolte interesul pentru coding și tehnologie, cerințe fundamentale ale meseriilor viitorului.

Programul de consiliere și orientare a carierelor în domeniul IT - Târg de cariere în IT va include, în semestrul al II-lea, evenimente de promovare a carierelor în domeniul IT, dezbateri, conferințe.

Activitatea care se va desfășura la Colegiul Național este organizată de I.S.J. Iași și Wantsome, cu sprijinul doamnei director Elena Calistru, al profesorilor de informatică și al inginerilor de sistem din unitațile școlare beneficiare ale proiectului. Principalul obiectiv  este prezentarea feedback-ului oferit de cei 20 de elevi participanți, provenind din nouă școli ieșene (Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil" Iași, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir" Iași, Liceului Teoretic „Miron Costin" Iași, Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul” Iași, Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza" Iași, Colegiul Național „Vasile Alecsandri" Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi" Iași, Colegiului Naţional Iași), în urma participării la cele două cursuri Python și un curs UI/UX Design, oferite de firma Wantsome.

Evenimentul online va fi transmis pe ZOOM & Live Facebook pe pagina Wantsome. precum și pe pagina I.S.J. Iași:

https://www.facebook.com/search/top?q=wantsome 

https://www.facebook.com/InspectoratulScolarJudeteanIasi