Inspectoratul Școlar Județean Iași - partener  în proiectul de jurnalism cultural

Revista TIMPUL - Portal de Cultură

 

Un parteneriat încheiat de către Inspectoratul Școlar Județean Iași cu Asociația Revistei Timpul deschide reale oportunități elevilor de gimnaziu și de liceu interesați de proiecte de jurnalism, contribuind la creșterea vizibilității revistelor școlare în mediul virtual, stimularea lecturii, a dialogului autentic cu personalități culturale, la generarea și multiplicarea de experiențe de educație media.

Proiectul de jurnalism cultural intitulat sugestiv Revista TIMPUL - Portal de Cultură a primit acordul Ministerului Educației și Cercetării. Primele activități din cadrul proiectului vor fi realizate în unitățile de învățământ ieșene, Inspectoratul Școlar Județean a semnat deja protocolul prin care Iașiul devine județ-pilot în dezvoltarea acestei platforme culturale online. Se dorește ca în timp să fie creată o comunitate în care să se regăsească, să colaboreze, să interacționeze toți cei care sunt pasionați de cultură și educație, prin intermediul portalului www.revistatimpul.ro.

Rezultatele așteptate în cadrul acestui proiect se referă la o redimensionare a activității revistelor școlare în mediu virtual, sub egida Timpul și la creșterea numărului elevilor de gimnaziu și de liceu implicați în colectivele de redacție, precum și în organizarea de evenimente cultural-educative sau instituirea și permanentizarea unor parteneriate educaționale între școli și instituțiile de cultură.

„Avem convingerea că acest proiect - pilot va avea ecou în rândul comunității educaționale ieșene și va contribui la cultivarea spiritului critic și analitic al elevilor, prin participarea acestora la acte de cultură autentice”. – a declarat doamna inspector școlar general, prof. dr. Genoveva Farcaș.