Bacalaureat 2020, sesiunea august - septembrie: rezultate finale după soluționarea contestațiilor

 

La nivelul județului Iași, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 31. 95 %. Comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale (29.10%) se constată o majorare de 2,85%.

Prin urmare, 347 de candidați (cu 31 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceștia, 245 de candidați provin din promoția curentă, iar 102 de candidați provin din promoțiile anterioare.

Au fost depuse 337 de contestații, defalcate astfel: proba E)a) - 77, proba E)c) - 114 și proba E)d) - 146. În cazul a 303 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere sau micșorare).

S-au prezentat 1086 de candidați din totalul celor 1347 de candidați înscriși. Din cauza unor fraude sau tentative de fraudă au fost eliminați 2 candidați.

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele finale au fost afișate astăzi, 5 septembrie, la ora 10:00, în centrele de examen și pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).