Back

Conferința anuală a directorilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat și particular din judeţul Iaşi

Ultima actualizare: 26 octombrie 2024 de isj-iasi-admin


Astăzi, 17 octombrie, în Sala „Mihai Eminescu” – Hotel Traian, s-a desfășurat Conferința anuală a directorilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular din județul Iași.

Organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Romanian Business Leaders, evenimentul „Școala cu Sens: Oamenii – Arhitecții Succesului!” a evidențiat, într-o formă sintetică, aspectele semnificative, performanțele și rezultatele învățământului preuniversitar ieșean din anul școlar 2023-2024, precum și perspectivele pentru anul școlar în curs, oferind, de asemenea, celor prezenți posibilitatea de a cunoaște proiectele Romanian Business Leaders din domeniul educației.

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Iași, reprezentată de doamna prof. Luciana Antoci, Inspector Școlar General al I.S.J. Iași și de domnii prof. dr Florentin Traian Ciobotaru și prof. dr. Sergiu Constantin Enea, Inspectori Școlari Generali Adjuncți ai I. S.J. Iași, a surprins, prin intervențiile susținute pe parcursul întâlnirii, complexitatea, specificul, reușitele, provocările și proiectele sistemului educațional ieșean care reunește, în anul școlar 2024-2025, 272 de unități de învățământ de stat și particular.

Prezenți în cadrul acestui eveniment, fizic sau online, domnul Marius Ștefan, Președintele RBL România, domnul Dan Schipor, liderul filialei RBL Iași, doamna Măriuca Talpeș, Co-Fondator Bitdefender&Softwin, manager Intuitext și lider al proiectului MERITO, domnul Constantin Felix Tătaru, co-fondator al SuperTeach, doamna Ruxandra-Rață Bucevschi, fondator Twinkle Star, coordonator al proiectului „Școala cu Sens”, au evidențiat aspectele semnificative ale inițiativelor Superteach, Merito, Școala cu Sens, care contribuie în mod autentic și creativ la dezvoltarea educației.

Partea a doua a conferinței a reunit intervenția domnului Dan Berinde, fondator al Coaching Partners – „Un coach în fiecare director” și a doamnei Simona Baciu, fondator InIm Institute, președinte Transylvania College – „Starea de bine în școală: dorință sau nevoie” care au avut rolul de sublinia modul în care echipele din cadrul școlii interacționează pentru a dezvolta proiecte pentru copii și pentru construirea stării de bine a profesorilor, a preșcolarilor și a elevilor.

Totodată, evenimentul de astăzi a oferit o retrospectivă a reușitelor învățământului ieșean, dar și o perspectivă asupra modului în care pot fi proiectate axele de dezvoltare a educației prin parteneriate adaptate specificului fiecărei comunități educaționale în parte.

Sari la conținut