Peste 190 de copii, prezenți la Iași la Concursul național Ionel Teodoreanu

Print

În perioada 19-21 aprilie 2012 se desfăşoară la Iaşi etapa naţională a Concursului de lectură și interpretare transcurriculară „Ionel Teodoreanu”, adresat elevilor din clasele V-VIII. La această competiţie participă 190 de elevi din toate judeţele ţării, ce urmează să susţină două probe: cea scrisă, joi, 19 aprilie, şi cea orală, pe parcursul zilei de vineri, 20 aprilie.

Festivitatea de deschidere are loc joi, 19 aprilie 2012, la ora 9.00, în amfiteatrul Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, fiind prezidată de către doamna profesor universitar dr. Lăcrămioara Petrescu, de la Facultatea de Litere a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, în calitate de preşedinte de onoare.
Probele de concurs valorifică originalitatea şi creativitatea în receptarea şi în producerea de mesaje scrise despre textul literar/nonliterar, explorat în relaţie cu alte tipuri de imagini artistice (imagini plastice, muzicale, dramatice, cinematografice).
În afara premiilor acordate de către MECTS, cei mai talentaţi elevi vor fi răsplătiţi şi de către Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” (care acordă premiile colegiului), Primăria Iaşi, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” Iaşi, Muzeul Literaturii Române Iaşi – parteneri constanţi şi generoşi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.
Festivitatea de premiere se va desfăşura sâmbătă, 21 aprilie 2012, la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, la ora 9.30.
 

Rezultatele evaluării proiectelor unităţilor de învăţământ propuse pentru Calendarul Judeţean al Activităţilor Educative

Print

 

> descarcă

Last Updated ( Thursday, 19 April 2012 12:58 )
 

Rezultate foarte bune pentru ieșeni la Olimpiada Națională de Științele Pământului

Print

La Olimpiada Națională de Științele Pământului, desfășurată în perioada 9-12 aprilie 2012 la Brăila, reprezentanții județului nostru s-au clasat pe primul loc la nivel național, atât ca număr de elevi calificați în lotul lărgit al României (3 din 10, fiind singurul județ cu 3 calificați), cât și ca număr de mențiuni și premii speciale obtinute : 5.

Lotul național lărgit, format din 10 elevi, dintre care se vor alege cei 4 care ne vor reprezenta la Olimpiada Internațională de Științele Pământului de la Buenos Aires, Argentina, este format din 3 ieșeni, 2 gălățeni și câte un reprezentant al județelor Constanța, Cluj, Teleorman, Gorj și Dolj.
Reprezentanții noștri în lot sunt elevii Puiu Octavian, mențiunea a III-a și premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practică (86 din 100), Ivan Theodor, mențiunea a VI-a, ambii elevi ai Colegiului Național și Mirea Sabina, mențiunea a IX-a, reprezentantă a Colegiului ”Costache Negruzzi”.
Premiul special din partea Agenției Apele Române a revenit elevei Tesloianu Ruxandra de la Colegiul Național ”Emil Racoviță”.
La aceasta olimpiada, elevii au susținut probe teoretice și practice la geografie, chimie, fizică și biologie.
In total, au fost acordate, celor 107 participanți, 3 premii și 9 mențiuni din partea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, la care s-au adăugat premii speciale din partea instituțiilor, firmelor și persoanelor care au sprijinit desfășurarea Olimpiadei Naționale.
 

Reprezentanții județului Iași sunt pe primul loc la Olimpiada Națională de fizică

Print
În perioada 1-6 aprilie, 17 elevi din județul Iași au participat la a 48-a ediție a Olimpiadei Naționale de Fizică ce s-a desfășurat în județul Ilfov. La aceasta au luat parte 418 elevi din clasele VI-XII din toate județele țării.
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a acordat în acest an un singur premiu I, II sau III pe fiecare nivel de clasă. Din totalul celor 7 premii întâi acordate, 3 au revenit echipei din Iași (Corduneanu Vlad, clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, profesor Cristinel Miron; Diaconu Camelia, clasa a IX-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, profesor Seryl Talpalaru; Giurgică-Tiron Tudor clasa a XII-a, Colegiul Național Iași, profesor Jean Rotaru).
Camelia Diaconu a primit și unicul premiu special acordat de Societatea Romană de Fizică pentru cel mai mare punctaj obținut la Olimpiada Națională de Fizică.
Elevii ieșeni au mai obținut un premiu II acordat de MECTS (Nourescu Oana clasa a VI-a, Colegiul Național Iași, profesor Andu Ouatu) și 5 mențiuni acordate de MECTS (Pipirig Tudor și Diaconu Cristiana-Diana, din clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, profesor Cristinel Miron; Puiu Constantin-Octavian și Puiu Ioan-Alexandru, clasa a X-a, Anghel Theodor din clasa a XI-a, toți de la Colegiul Național Iași, profesor Jean Rotaru)
Cu cele 9 distincții MECTS obținute echipa Iașului a realizat cea mai bună performanță comparativ cu echipele celorlalte județe, situându-se pe primul loc.
În acest s-au acordat diplome și medalii în conformitate cu regulamentul olimpiadei Internaționale de Fizică. Diplomele au fost acordate de Societatea Română de Fizică, iar medaliile de către Filialele din Timișoara și Iași ale Societății Române de Fizică, alături de Facultățile de Fizică de la Universitatea de Vest din Timișoara și de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași.
Echipa Iașului, formată din 17 elevi, a obținut 14 medalii și o mențiune de onoare.
5 medalii de aur: Nourescu Oana, clasa a VI-a, Colegiul Naţional Iaşi, profesor Ouatu Andu; Corduneanu Vlad, clasa a VII-a, Colegiul Naţional "Emil Racoviță" Iaşi, profesor Miron Cirstinel; Diaconu Camelia, clasa a IX-a, Colegiul Naţional "Emil Racoviță" Iaşi, profesor Talpalaru Seryl; Puiu Constantin-Octavian, clasa a X-a, Colegiul Naţional Iaşi, profesor Rotaru Jean; Giurgică-Tiron Tudor, clasa a XII-a, Colegiul Naţional Iaşi profesor Rotaru Jean.
7 medalii de argint: Ciobotaru Constantin, clasa a VI-a, Colegiul Naţional Iaşi, profesor Anita Maria, Pipirig Tudor, Diaconu Cristiana-Diana, clasa a VII-a, Dima Georgiana clasa a VIII-a, profesor Miron Cirstinel, Puiu Ioan-Alexandru, clasa a-X-a, Anghel Theodor clasa a XI-a, Colegiul Naţional Iaşi, profesor Rotaru Jean Chiţimuş Diana , clasa a-XI-a, Colegiul Naţional Iaşi profesor Ouatu Andu
2 medalii bronz: Anuşcă Popa Ioan Armand, clasa a VI-a, Colegiul Naţional Iaşi profesor Vulpoi-Naghel Iuliana și Strungaru Mara-Ștefania, clasa a XI-a, Colegiul ,,Costache Negruzzi'' Iaşi, profesor Alexandru Liliana
O medalie de onoare: Ouatu Iustin, clasa a VIII-a, Colegiul Naţional Iaşi, profesor Ouatu Andu
Ca în fiecare an, festivitatea de premiere a inclus validarea – în fața participanților la ONF – lucrărilor elevilor ce au susținut proba pentru selectarea lotului lărgit al României. Astfel, sunt calificați în Lotul Lărgit: Theodor Anghel, clasa a XI-a si Tudor Giurgică–Tiron, clasa a XII-a, Colegiul National, profesor Jean Rotaru.
Toți elevii care au format echipa Iașului la Olimpiada Națională de Fizică au participat la cursurile Centrului de Excelență din Iași.
Pregătirea acestor elevi pentru Olimpiada Națională a inclus și efectuarea de lucrări experimentale în laboratoarele specializate ale Facultății de Fizică de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași.
 
Banner
Banner

Plan/Tehnic/Administrativ

Link-uri utile

Ministerul Educației Naționale
ARACIP
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar
CCD Iași
Casa Corpului Didactic Iași
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi