Print

   Din nou, rezultate foarte bune pentru piloţii
de la cercul de karting de la Palatul Copiilor Iaşi

 

În intervalul 2-4 iulie 2010 s-a desfăşurat la Bucureşti prima ediţie a Cupei FRAS – Dunlop, organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, care a invitat la acest concurs peste 65 de piloţi de la cercurile de karting care funcţionează în palatele copiilor din ţară dar şi de la cluburile private. Astfel, piloţii ieşeni au concurat cot la cot cu cei care participă la competiţii internaţionale de karting, obţinând rezultate foarte bune:

La clasa Bambini – locul I a fost obţinut de Popovici Andrei.

La clasa Pufo – locul III a fost obţinut de Andrei Cerbu (foto), din clasa a II-a de la Colegiul “Costache Negruzzi”, care a mai obţinut şi locul VII la clasa Naţional 60.

La clasa Mini, Raluca Chiriţă din clasa a V-a de la Colegiul de Artă “Octav Băncilă” Iaşi a obţinut locul VII iar la clasa Juniori 100, Hultuană Marian a obţinut locul VI.

La clasa Juniori 100, Agapie Emanuel, elev în clasa a XI-a la Liceul de informatică a obţinut locul VIII. Premianţii au primit diplome şi premii constând în elemente de costumaţie şi alte accesorii specifice. Concursul a fost găzduit de circuitul AMCKART.

“Suntem bucuroşi pentru rezultatele obţinute şi aşteptăm cu nerăbdare următoarea competiţie, concursul de la Reşiţa, din a doua jumătate a lunii august, când sperăm să câştigăm şi mai multe premii. Sunt mândru de piloţii ieşeni care au făcut faţă cu brio într-un concurs desfăşurat la standarde foarte înalte.” a declarat profesorul Daniel Chiriţă (telefon 0723 706 868), îndrumătorul clubului de karting de la Iaşi.  

Last Updated ( Monday, 11 October 2010 15:20 )
 

Despre subiectul la limba și literatura română

Print

Bacalaureat – sesiunea iunie-iulie 2010

Limba şi literatura română – proba scrisă

       "La proba scrisă a examenului de bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2010), disciplina Limba şi literatura română, s-a extras varianta 8, din cele 10 variante finale elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. După modelul postat încă de la începutul anului şcolar pe site-ul MECTS, candidaţii au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare de câte 30 de puncte.
      La primul dintre acestea, textul nestudiat a fost selectat din creaţia dramatică a lui Vasile Alecsandri. Pornind de la fragmentul din comedia Iorgu de la Sadagura , sunt formulate nouă cerinţe care vizează cunoştinţele de limbă română şi, în mod deosebit, pe cele de receptare a unui text dramatic. Cu excepţia  unei cerinţe, mai dificilă, toate celelalte au avut un grad mediu de dificultate.
       Subiectul al II-lea a urmărit modul în care candidaţii cunosc regulile de redactare a unui text de tip argumentativ, despre omenie, pornind de la următorul proverb: Fapta bună laudă pe om. Citatul este generos, permiţând redactarea numărului minim de rânduri indicat.
        La subiectul al III-lea, eseul de 2-3 pagini are în vedere prezentarea particularităţilor de construcţie a unui personaj dintr-un basm cult studiat. Se putea opta, de exemplu, pentru Dănilă Prepeleac sau pentru Povestea lui Harap-Alb, ambele aparţinându-i lui Ion Creangă.
        În ansamblu, varianta extrasă a fost accesibilă, iar rezultatele candidaţilor care s-au pregătit pentru acest examen vor demonstra cu siguranţă acest lucru."

 

Inspector de specialitate,
prof. Mihaela Apetroae

Last Updated ( Monday, 11 October 2010 15:20 )
 

Salonul ofertelor educaționale

Print

      Sâmbătă, 24 aprilie 2010, între orele 10,00 şi 18,00 are loc în Sala paşilor pierduţi de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, SALONUL OFERTELOR EDUCAŢIONALE pentru învăţământul preuniversitar teoretic, vocaţional şi tehnologic, unde 29 de colegii şi licee ieşene îşi vor prezenta oferta pentru clasa a IX-a. Sunt aşteptaţi elevi de clasa a VIII-a de la 42 de şcoli din judeţ, dar şi părinţii acestora. Salonul, frecventat în fiecare an de un număr foarte mare de vizitatori, organizat de Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Iaşi, în colaborare cu ISJ Iaşi, cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi cu Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” doreşte să ofere absolvenţilor de gimnaziu o imagine cât mai corectă şi mai completă a posibilităţilor de continuare a studiilor în clasa a IX-a.

Mai multe detalii,

director CJAPP,

Maricica Buzescu,

telefon 0232 267 696.

Last Updated ( Monday, 11 October 2010 15:20 )
 
Banner
Banner

Plan/Tehnic/Administrativ

Link-uri utile

Ministerul Educației Naționale
ARACIP
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar
CCD Iași
Casa Corpului Didactic Iași
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi