Săptămâna Excelenței Ieșene

Print

Inspectoratul Școlar Județean Iași

organizează

Săptămâna Excelenței Ieșene

Săptămâna 8-12 octombrie este Săptămâna Excelenței Ieșene, dedicată recunoașterii performanței elevilor și a profesorilor cu rezultate deosebite la olimpiadele internaționale și naționale.

Festivitatea este deschisă de vernisajul expoziției Fascinația absolutului în artă, expoziție realizată de elevii de la Colegiul de Artă ”Octav Băncilă” Iași.

Gala Olimpicilor, cel mai așteptat eveniment al săptămânii, se desfășoară la Palas Iași : joi, 11 octombrie, are loc premierea elevilor olimpici la nivel internațional și național, în aria cultură generală, iar vineri, 12 octombrie, are loc premierea elevilor cu rezultate deosebite la concursuri specifice din domeniul artelor, al sportului și al tehnologiilor.

Săptămâna se încheie cu deschiderea festivă a Centrului de Excelență, vineri, 12 octombrie, începând cu ora 17.00, la Colegiul de Artă ”Octav Băncilă”.

”Atingerea excelenţei în învăţământul ieşean a devenit, astăzi, o permanentă preocupare pentru a face din actul didactic un demers spiritual constructiv, investind în fiinţa elevilor valori morale şi intelectuale ce vor da roade în timp, fără a exclude interesul pentru performanţa la concursuri şcolare şi olimpiade, ca o formă superioară de verificare a propriilor evoluţii, de confruntare intelectuală cu ceilalţi şi cu sinele profund, precum şi ca iniţiere a tinerilor pentru parcurgerea unor trasee academice, valorice şi profesionale de succes în societatea postmodernă.” apreciază coordonatorul proiectului, Inspector Școlar General, prof. dr. Camelia Gavrilă.

Atmosfera elevată a Iașului, trecutul încărcat de istorie și de cultură, regăsit și astăzi, în forme moderne, în spațiul universitar, în vibrația culturală a muzeelor, a bibliotecilor sau centrelor culturale creează o stare de spirit favorabilă educației, competiției, dorinței de desăvârșire. Toate acestea își pun inevitabil amprenta asupra învățământului preuniversitar ieșean, reper pentru ceea ce înseamnă, în devenirea sa, învățământul românesc.

La reușita acestui eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași contribuie cu generozitate Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, Palas Iași, Radix Communications, Grupul de firme Fene, Quartz Matrix, Orange România, UPC România și Tester – dealer Volvo.

 
Banner
Banner

Plan/Tehnic/Administrativ

Link-uri utile

Ministerul Educației Naționale
ARACIP
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar
CCD Iași
Casa Corpului Didactic Iași
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi