Rezultate excelente și la Limba română!

Print

"Rezultatele obținute la Olimpiada de limbă, comunicare și literatura română desfășurată în această săptămână la Târgu-Jiu, pentru gimnaziu, și la Pitești, pentru liceu, sunt, încă o dată, confirmări ale valorii școlii ieșene, exemple de ceea ce înseamnă colaborare în domeniul excelenței între elevi și profesori.

Astfel, talentul, perseverența, cultura și sensibilitatea au fost răsplătite cu patru premii I, din totalul celor zece. Este vorba despre elevele Filip Adelina, din clasa a VI-a de la Colegiul C. Negruzzi, îndrumată de către prof. dr. Camelia Gavrilă, Ștreangă Laura, din clasa a VII-a de la Colegiul Național, pregătită de către prof.dr. Gabriela Petrache, Istrate Brenda, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național-prof. Dorina Apetrei și Stănescu Alexandra, din clasa a XII-a de la Colegiul C.Negruzzi-prof.dr. Camelia Gavrilă. De altfel, cele două eleve de liceu au obținut punctajul maxim la ambele probe, scris și oral, motiv pentru care s-au bucurat de întreaga apreciere a membrilor comisiei naționale.
La rândul lor, alte două eleve au fost răsplătite cu premii speciale: Roșu Elena, din clasa a V-a de la Colegiul M.Eminescu-prof. dr. Claudia Ciobanu-și Trandafir Maria, din clasa a VIII-a, de la Colegiul E. Racoviță-prof. Mihaela Vlioncu.
Trebuie menționat, de asemenea, punctajul foarte bun al elevei Ștreangă Iulia, din clasa a IX-a de la Colegiul Național-prof.Carman Martinuș-punctaj pentru care a primit mențiune.
Așadar, la nivel național, județul Iași ocupă un loc onorant, care ne oferă motive reale de satisfacție, de încredere că generația adolescenților de astăzi are încă plăcerea lecturii, a interpretării critice, are sensibilitate și imaginație."

prof. Mihaela Apetroae
Inspector de limba română
 
Banner
Banner

Plan/Tehnic/Administrativ

Link-uri utile

Ministerul Educației Naționale
ARACIP
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar
CCD Iași
Casa Corpului Didactic Iași
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi