Olimpiada națională de istorie debutează pe data de 3 aprilie, la Iași

Print

În perioada 3-7 aprilie 2012 se desfăşoară la Iasi a XXXVI-a ediţie a olimpiadei naţionale de istorie la care participă 292 de elevi şi profesori din toata tara. Deschiderea festivă are loc în Aula ”Mihai Eminescu” a Universităţii ”Al.I.Cuza”, marţi, 3 aprilie 2012, la ora 12.00. Invitatul de onoare este academicianul Alexandru Zub.

Proba scrisă are loc la Colegiul Naţional în ziua de 4 aprilie, începând cu ora 10.00 şi dureaza 3 ore. În zilele următoare elevii au posibilitatea sa participe la un itinerariu turistic şi cultural, prilej cu care vor fi invitaţi la prezentarea unui film despre Iaşi. Tot atunci vor vizita şi expoziţia de fotografie din sala Pod-Pogor cu tema ”Iaşii în imagini”, realizata de elevii de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”.
Vineri, 6 aprilie, la ora 10.00, la Colegiul Naţional, elevii au posibilitatea sa se întâlneasca cu istorici ieşeni şi de peste Prut care vor dezbate pe tema ”Basarabia 1812. Două secole de dramă româneasca” – organizator si moderator fiind prof. Adriana Radu. Din programul olimpicilor nu lipsesc vizitele la Grădina Botanică, Muzeul Unirii şi Muzeul ”Mihail Kogălniceanu”.
Festivitatea de premiere are loc sâmbătă, 7 aprilie 2012, la ora 10.30, tot în Aula universităţii ieşene.
Site-ul oficial al competiţiei: http://www.isjiasi.ro/oni2012/
Last Updated ( Tuesday, 03 April 2012 07:48 )  
Banner
Banner

Plan/Tehnic/Administrativ

Link-uri utile

Ministerul Educației Naționale
ARACIP
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar
CCD Iași
Casa Corpului Didactic Iași
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi