17 februarie 2022

Comunicat de presă


 

Mâine, 18 februarie 2022, se va desfășurara proba scrisă a Concursului de ocupare a posturilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Iași, sesiunea 2022

 

Proba scrisă a Concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Iași, sesiunea 2022se va desfăşura în data de 18.02.2022 la centrul special organizat la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași.

Accesul candidaţilor în sala de concurs în vederea susţinerii probei scrise se va face în intervalul orar 800 – 845, pe bază de buletin de identitate/ carte de identitate/ carte de identitate provizorie, pașaport.

Proba scrisă începe la ora 1000, durata probei fiind de 120 minute.

Se va avea în vedere respectarea tuturor măsurilor sanitare pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Candidații care nu sunt prezenţi în sala de examen în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susţine proba scrisă.

La nivelul județului Iași, pentru cele 98 de posturi vacante de directori și directori adjuncți sunt înscriși, în vederea susținerii  probei scrise,  104 candidați.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 februarie 2022.

Contestațiile la proba scrisă pot fi depuse la registratura Inspectoratului Școlar Județean Iași în perioada 19 – 20 februarie 2022, în intervalul orar 10-12, sau se transmit online la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. în cel mult 48 de ore de la data și ora afișării rezultatelor. În cazul în care contestația este transmisă electronic, candidatul va anexa și o copie a buletinului/cărții de identitate.

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în data de 22 februarie 2022.

Este declarat „admis" la proba scrisă candidatul care a obţinut cel puţin nota 7. Pot participa la proba de interviu doar candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă.

În perioada 4—8 martie, se înregistrează opțiunile candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, se depun documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n) din metodologia concursului.

Perioada 9—10 martie  este prevăzută pentru constituirea comisiilor pentru proba de interviu, iar pe 14 martie  se va publica graficul de desfășurare a interviurilor.

Desfășurarea probei de interviu va avea loc în perioada 16—25 martie. În perioada 17-29 martie este prevăzută depunerea contestațiilor la proba de interviu și soluționarea acestora.

Pe 29 martie vor fi afișate rezultatele finale, iar pe 30 martie  candidații declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ își vor exprima opțiunile.

Pe 31 martie  vor fi validate rezultatele finale, iar pe 4 aprilie  se vor emite deciziile de numire (cu intrare în vigoare de la 18 aprilie 2022).