Astăzi, la ISJ, vorbim despre bani și bănci

Print

Să vorbim despre bani și bănci – activitate de formare

găzduită de Inspectoratul Școlar Județean Iași


Astăzi, 22 aprilie, în sala de conferinţe a Inspectoratului Școlar Județean Iași, începând cu ora 10.00, se desfăşoară o activitate de formare inedită, în domeniul antreprenoriatului, sub genericul Să vorbim despre bani şi bănci. Iniţiativa aparţine Băncii Naţionale a României, parteneri fiind Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Evenimentul se adresează elevilor de liceu, în special celor de la liceele de profil, dar şi profesorilor de economie sau care predau disciplina Educaţie antreprenorială. Vor fi prezenţi aproximativ 60 de elevi din clasele X-XI, de la Colegiul Economic Administrativ, Liceul Tehnologic Economic de Turism şi Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”.

“Considerăm că este util pentru elevi să-și exerseze spiritul antreprenorial, să cunoască elemente noi de educaţie economică. Aceștia au posibilitatea să se familiarizeze cu noțiuni specifice activităţii bancare şi să cunoască în mod direct aspecte din istoria monedei naţionale, de la specialişti consacraţi în domeniu.” a subliniat prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, inspector de specialitate. Ideea de a sprijini educaţia financiară în învăţământul preuniversitar este susţinută de Banca Naţională a României printr-o serie de activităţi de informare, cât şi de formare.

În acest sens, prezenţa consilierului viceguvernator al Băncii Naționale Române, Nicuşor Ruiu, cât şi a directorului adjunct al Direcţiei de Comunicare a BNR, Mircea Mureşan, sunt oportunităţi pentru elevii ieşeni să cunoască de la specialişti informaţii referitoare la tradiţia BNR, dar şi cu privire la provocările şi perspectivele oferite de aceasta.

Proiectul este implementat numai în patru judeţe: Alba, Iaşi, Dolj şi Gorj.

 

Mai multe detalii:

Prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu
Inspector de Istorie și Științe Socio-Umane
Inspectoratul Școlar Județean Iași
tel. 0722 346 875

 
Banner
Banner

Plan/Tehnic/Administrativ

Link-uri utile

Ministerul Educației Naționale
ARACIP
Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar
CCD Iași
Casa Corpului Didactic Iași
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi