Comunicate de presa

Educaţia în Europa – între unitate şi diversitate


 

În intervalul 15-22 octombrie 2010 are loc la Iaşi prima întâlnire de proiect, ce va reuni profesori şi elevi din 7 state europene: Erich-Gutenberg-Berufskolleg, Bünde, Germania; Milas Anadolu Lisesi, Milas, Turcia; Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskola, Budapesta, Hungaria; “Otets Paisiy” High School, Smolyan, Bulgaria; The International School and Community College, East Birmingham, Marea Britanie; Queen Jadwiga Complex of Schools No. 4, Dąbrowa Górnicza, Polonia şi, respectiv, Grupul Şcolar „Virgil Madgearu”, Iaşi, România.

Proiectul îşi propune să sprijine studierea şi compararea soluţiilor educaţionale din trecut şi prezent adoptate de şcolile partenere, precum şi a sistemelor educaţionale existente în ţările participante, pentru a găsi acei numitori comuni ce pot sprijini progresul în domeniul educaţiei, răspunzând nevoilor fiecărei comunităţi în parte.

Pentru a atinge scopurile propuse în proiect, Grupul Şcolar „Virgil Madgearu” Iaşi a apelat la încheierea unor parteneriate cu instituţii ieşene reprezentative în domeniul educaţiei formale şi nonformale, factori decizionali în domeniu. În baza acestor acorduri, se vor desfăşura activităţile din proiect: workshop internaţional intitulat „Şcoala mea” (sâmbătă, 16 octombrie, la Universitatea „Alexandru I. Cuza”, şi marţi, 19 octombrie, la ISJ Iaşi), excursie de studiu în nordul Moldovei, vizite de studiu la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, la Muzeul Literaturii Române „Casa Pogor”, la Muzeul Unirii precum şi la alte obiective istorice ieşene.

Le adresăm ieşenilor invitaţia de a urmări încercarea profesorilor, elevilor şi părinţilor implicaţi în proiectul LLP Comenius „ Educaţia - o călătorie în timp” de a descoperi modul în care deviza Uniunii Europene „unitate în diversitate” poate fi aplicată în educaţie şi ne poate furniza soluţii pentru unele dintre problemele cu care sistemul nostru de învăţământ se confruntă în acest moment. În cei doi ani de proiect elevii şi profesorii români vor vizita şi ei, prin mobilităţi, şcolile partenere, unde vor putea vedea cum funcţionează şi ce soluţii s-au găsit pentru sistemul de educaţie din celelalte state europene. Produsele finale ale proiectului vor consta într-o revistă de proiect, spectacole, o expoziţie-concurs de fotografie, prezentări multimedia şi un site, ce va putea fi accesat de pe adresa şcolii ieşene (http://lec2.is.edu.ro/).

 

Grup Şcolar "Virgil Madgearu" este o instituţie de învăţământ complexă, ce asigură educaţia a peste 1200 de elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 20 de ani. În acest moment cuprinde clase de învăţământ primar, gimnazial, liceal (rută directă şi rută progresivă) şi 3 clase pentru programul destinat adulţilor, „A doua Şansă”.

Instituţia, fondată în 1962, cunoscută de-a lungul timpului şi sub denumirea de Liceul Economic nr. 2, a acumulat o experienţă extrem de valoroasă în domeniul educaţiei.Precizări necesare în legătură cu admiterea la liceu

Precizări necesare în legătură cu admiterea la liceu

În urma articolului Lecția ieșeană de fentat Ministerul Educației, apărut în cotidianul Evenimentul regional al Moldovei în ziua de 14 august 2015, sub semnătura Andreei Ignea și a Oanei Șlemco, facem următoarele precizări, necesare pentru a clarifica modul corect și transparent în care ISJ Iași a soluționat cererile de transfer în urma etapelor de admitere computerizată în clasa a IX-a :
Presupunem că interpretările greșite ale ziaristelor pleacă de la tabelul afișat inițial de ISJ Iași, conform metodologiei, care nu conține rubrica admis/respins, dar care specifica foarte clar care este școala unde a fost repartizat elevul a cărui cerere a fost admisă. Astfel, în toate tabelele afișate sau transmise de ISJ Iași către M.E.C.Ș., numărul de cereri aprobate este de 70, numărul cererilor respinse este de 34, cu un total de 104 solicitări adresate comisiei pentru soluționarea situațiilor speciale.
Toate solicitările aprobate au fost verificate personal de către Ministrul secretar de stat, prof. Vasile Șalaru, în cursul dimineții de 14 august 2014, constatându-se corectitudinea avizării acestora, conform criteriilor menționate în metodologia specifică.
Din lipsă de documentare temeinică, autoarele articolului au omis să verifice ultima medie cu care s-a intrat la Liceul Pedagogic “V. Lupu” în urma celei de-a doua etape de admitere computerizată. Este vorba de media 6,67, mult mai mică decât media celor patru elevi care au solicitat și obținut un loc la acest liceu, elevi care au avut mediile 7,40 / 7,74 / 7,75 și respectiv 7,21. Mai mult decât atât, aceștia au susținut și promovat probele de aptitudini specifice profilului, încă dinaintea primei etape a admiterii computerizate.
Regretăm faptul că niciuna dintre ziariste nu a solicitat un punct de vedere oficial de la reprezentanții ISJ Iași față de aspectele pe care le-au prezentat în articol, un articol tendențios, nedocumentat, care aduce prejudicii de imagine nejustificate instituției noastre.
Last Updated ( Friday, 14 August 2015 15:07 )
 

Tabăra de Film - ediţia a 5-a

Au inceput preselectiile internationale pentru „Tabara de Film” - editia a 5-a!

 

“Tabara de Film” este un proiect artistic pentru copii si adolescenti, derulat in timpul vacantei scolare de vara. Pe durata taberei copiii si adolescentii selectionati vor participa in calitate de actori la realizarea unui film de lung metraj!

 

Aflat deja la cea de-a 5-a editie, Tabara de Film isi propune ca, printr-o caravana organizata in principalele orase ale Romaniei si din afara tarii, sa descopere si sa selecteze copii si tineri cu talente deosebite.

 

Preselectia presupune trei probe: proba de dictie (se va regasi in discutiile libere purtate cu juriul), proba de improvizatii pe teme date (trebuie sa dezvoltati o poveste pornind de la cateva cuvinte cheie date de juriu) si proba de talent (la alegere dans, muzica sau actorie).

 

Proba de talent se poate extinde si in alte domenii cum sunt sporturi spectaculoase, acrobatii sau alte talente cu un mare impact vizual.

 

În „Tabăra de film” există doar limită de vârstă, intre 9 si18 ani, restul ține doar de talentul și dorința de afirmare a concurenților pentru a-și îndeplini visul.

 

In a 5-a editie – editie aniversara – preselectiile sunt extinse si in afara granitelor, fiind organizate caravane atat in Chisinau cat si in Italia, pentru al doilea an consecutiv.

 

Tabara de Film se va desfasura in perioada iulie-august 2015, alaturi de copiii selectati aflandu-se atat o echipa de profesionisti din domeniul cinematografic si din zona artistic, cat si actori consacrati de prestigiu.

 

In cadrul Taberei de Film,  din anii trecuti, copiii participanti au realizat filmele “Scoala de Vara”(2012), “Revederea”(2013) si “La Limita”(2014), alaturi de actorii Maia Morgenstein, Ioana Abur, Marius Bodochi, Tudorel Filimon si Emil Mitrache, dar si artistii Aliona Moon si Wilmark.

 

Copiii vor participa la turnarea filmului de lung metraj pentru care, in baza scenariului, vor face repetitii de actorie, miscare scenica, canto sau coregrafie.

 

Filmul realizat va fi difuzat in cinematografele din Romania, ulterior, fiind difuzat pe mediile TV si online.

 

Preselectiile pentru Tabara de Film 2015 vor avea loc in orasele:

 

 • CRAIOVA in 04.04.2015, PALATUL COPIILOR din Str. Simion Barnutiu, nr 20, intre orele 12-18;
 • RESITA in 05.04.2015, Teatrul de Vest din Piata 1 Decembrie 1918, nr 6, intre orele 11-17;
 • TIMISOARA in 06.04.2015, PALATUL COPIILOR Timisoara din Calea Martirilor nr 64, intre orele 11-18;
 • ARAD in 07.04.2015, PALATUL COPIILOR Arad din Str. Revolutiei nr 69, intre orele 11-18;
 • ORADEA in 08.04.2015, PALATUL COPIILOR Oradea din Str. Muzeului nr 2, intre orele 11-18;
 • CLUJ-NAPOCA in 09.04.2015, PALATUL COPIILOR Cluj din Str. Republicii nr 23, intre orele 11-18;
 • TARGU MURES in 10.04.2015, sediul RADIO ROMANIA din B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 109, intre orele 11-18;
 • CHISINAU, REP. MOLDOVA in 25.04.2015, intre orele 12-18;
 • IASI in 26.04.2015, PALATUL COPIILOR Iasi din Bd. Carol I , Nr. 2, intre orele 11-18;
 • CONSTANTA in 07.05.2015, PALATUL COPIILOR din Str. Soveja, Nr 17, intre orele 09 – 20;
 • PITESTI in 09.05.2015, Liceul de Arte Dinu Lipatti Pitesti,Corp B din Bd. Republicii nr 114, intre orele 11-18;
 • BUCURESTI in 10.05.2015, PALATUL NATIONAL AL COPIILOR din Bd. Tineretului, Nr. 8-10, sector 4, intre orele 13-20;
 • LATINA , ITALIA,  in 16.05.2015.

 

Participarea la preselectiile din ROMANIA este gratuita.

 

Proiectul este organizat de ASOCIATIA PENTRU SPRIJINIREA SI PROMOVAREA FILMULUI ROMANESC (Rom Film Suport.), producator general Bogdan ALEXE, producator executiv Tiberiu ROTARESCU, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, si recomandat de Radio Romania Regional.

LINK-URI UTILE

__________________________________________________________________________________________

 

www.tabaradefilm.ro - official page

 

https://www.facebook.com/tabaradefilm - official FB page

 

https://www.youtube.com/watch?v=CyiRKiYGQro - VIDEO Promo preselectii 2015

 

https://www.youtube.com/watch?v=suGvdEkMM80 - VIDEOMAKING OF "THE EDGE" made in TABARA DE FILM EDITIA 2014

 

https://www.youtube.com/watch?v=SVKGbunGgds - VIDEOISTORIC TABARA DE FILM

Last Updated ( Tuesday, 24 March 2015 11:40 )
 

Concurs județean în parteneriat cu CJ Iași "Mărul-regele fructelor"

 

Vineri, 13 iunie 2014, Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu instituția Conssiliului Județean Iași, a organizat la Palatul Copiilor a doua ediție a concursului județean "Mărul - regele fructelor" pentru încurajarea implementării măsurilor adiacente distribuției de mere în școli, conform H.G. Nr. 800/2013. La cele trei secțiuni ale concursului - desen, poezie și cântec- au participat elevi din 54 de unități de învățământ preuniversitar din mediul rural și urban, câștigători ai fazei pe școală a concursului.
Premiile obținute au fost motivante pentru participanți și au constat în videoproiectoare, motocositoare, microscoape și lame, oferite școlilor în cadrul programului guvernamental.

 

 

Lansarea proiectului transfrontalier Platforma virtuală pentru schimb transfrontalier între tineri MIS-ETC 2090

» Press release ro.pdf

 

Concursul de desen "Autori copiii" - Comunicat de presă TVR Iași

» Comunicat de presă

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 52