10627 de elevi din județul Iași vor participa începând de luni, 8 martie, la activitățile din Programul național pilot de tip „Școala după școală“

 

Astăzi, 5 martie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Iași a stabilit unitățile de învățământ ieșene care vor organiza activități remediale în cadrul Programului național pilot de tip „Școala după școală“. Scopul principal al programului este de a acorda sprijin elevilor pentru a-și formarea competențele specifice și de a diminua riscul de părăsire timpurie a școlii.

În cadrul grupelor alcătuite în 117 unități de învățământ din județul Iași (23 din mediul urban și 84 din mediul rural), la activitățile remediale vor participa 6188 de elevi din clasele primare și 4439 de elevi din clasele gimnaziale.

În acord cu datele din calendarul precizat în Ordinul nr. 3.300 din 19 februarie 2021privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului național pilot de tip "Școala după școală", pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, în perioada 25 februarie-3 martie, școlile au informat părinții elevilor care constituiau potențialii beneficiari ai programului și au primit solicitările  de înscriere depuse de către părinți.

Precizăm că beneficiarii proiectului sunt elevii, din clasele primare și gimnaziale, care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu a avut echipamente informatice sau nu au beneficiat de conexiune la internet, de cei care sunt în  situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau care au situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină și de elevii care au rezultate școlare scăzute.

La finalul acestei etape, pe 4 martie, unitățile de învățământ au transmis către Inspectoratul Școlar Județean Iași datele cu privire la numărul de elevi eligibili și a opțiunii cu referitoare la organizarea activităților remediale la nivelul unității de învățământ.

Numărul mare de elevi care au fost înscriși în program, precum și numărul mare de școli care și-au au exprimat disponibilitatea de a organiza activități remediale reflectă interesul crescut al întregului sistem de învățământ preuniversitar ieșean de a oferi elevilor vulnerabili posibilitatea de a recupera pierderile generate de perioada îndelungată în care activitățile didactice s-au desfășurat predominant online.

Începând cu data de 8 martie, în școlile participante la Programul național pilot de tip „Școala după școală“, grupele alcătuite din cel puțin 12 elevi vor participa la 20 de ore de activități pe lună, proiectate și susținute de cadre didactice calificate provenind din școala care organizează programul sau din alte unități de înv