Perioada 23-27 octombrie 2023 aduce în prim-plan rolul esențial al educației și formării profesionale în cadrul Săptămânii europene a competențelor profesionale, desfășurate anul acesta sub deviza Consolidarea rezilienței prin educație și formare profesională.

Lansată în 2016 la inițiativa Comisiei Europene, acțiunea este integrată în 2023 în Anul european al competențelor și pune în lumină oportunitățile pe care educația și formarea profesională (EFP) le oferă persoanelor de toate vârstele pentru a-și dezvolta și îmbunătăți competențele în vederea evoluției carierei și a dezvoltării personale, precum și modul în care acestea sunt esențiale pentru eforturile Europei de a răspunde provocărilor economice, climatice și sociale de astăzi și din viitor.

Pentru a marca importanța domeniului VET, Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează joi 26 octombrie 2023, în intervalul orar 13.00 – 16.00 în Aula Magna ”Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași Gala proiectelor VET 2023 (ediția a VII-a). Evenimentul va reuni elevi, profesori, reprezentanți ai companiilor partenere, beneficiari în anul școlar 2022-2023 ai experiențelor de succes din învățământul dual, proiecte POCU și Erasmus+ VET. Acestea sunt modele de bune practici care pot duce la îmbunătățirea ofertei școlare și manageriale, la orientarea în carieră a elevilor, dar și la schimbarea mentalității în educație.

 

 

Inspector școlar pentru proiecte educaționale,

prof. Gabriela CONEA